Geloof in jeZelf

In mijn studententijd heb ik een aantal jaar in het theater gewerkt. Gedurende de tijd dat ik daar werkte speelde de musical “The Wiz” ook een periode. Zoals ik in een eerdere blog aangaf vind ik het prettig om naar de teksten van muziek te luisteren. Zo zat er aan het einde van deze musical een lied dat ik qua tekst prachtig vond en graag met jullie zou willen delen.

Geloof in Jezelf

Diep in jezelf, daar waar geen mens jou kent
Daar vind je de weg, naar wie je werkelijk bent
Geloof in jezelf, geloof in wat je doet
Dan is niets ooit vergeefs, komt alles altijd goed

Geloof in je warm kloppend hart
Geloof in je helder verstand
Geloof het en zo wordt het waar 
Het lag al klaar hier in je hart
Geloof in je zelf en graaf naar de schat
De moed die je zocht heb je altijd gehad
Dus open die deur en kijk je bent al vrij
Als je gelooft in jezelf 
Als je gelooft in jezelf 
Als je gelooft in jezef, komt het goed, geloof dat maar van mij

Geloof in je eigen kracht
Geloof dat je vliegen kan
dan klik klak klik 3 keer, geloof geloof en dan en dan 
komt al wat je zoekt vanzelf op je pad
Omdat jij het wilt en niet omdat ik het zeg
Hou vast aan jezelf blijf je dromen altijd trouw
Ja, geloof in jezelf 
als je gelooft in jezelf
echt gelooft in jezelf
Geloof ik ook in jou

Eigen kracht

Ik geloof in de eigen kracht van mensen. Ik ben van mening dat alles al aanwezig is in ieder persoon, maar dat sommige dingen meer naar de achtergrond kunnen raken in de loop van je leven door ervaringen die je opdoet. Ook geloof ik dat er nog onontdekte dingen kunnen zijn waarvan je het bestaan bij jezelf nog niet wist. Ik denk dat het geloof in je eigen kracht hier heel waardevol voor is. Ik denk dat het soms niet een kwestie is van heel hard te vechten voor iets, maar juist even “niets” te doen en te ervaren wat er al is. Dit kan echter ook voelen als heel hard werken ;-).

Stilte

We leven in een tijd met heel veel keuzemogelijkheden, de druk van sociale media kan groot zijn en door de smartphones bestaat de kans dat je continu bezig bent met zaken die buiten jezelf liggen. In deze drukke tijden, is het soms fijn om even “offline te gaan” en de stilte te ervaren. Om in deze stilte terug te kunnen gaan naar je eigen gevoel. Ik geloof dat in stilte kracht kan liggen en dat dit je kan helpen om meer contact te maken met je eigen ik. In de stilte kun je ervaren wat goed voor je voelt, wat bij je past en dat je oké bent zoals je bent.

Meer dan haren

In de tijd dat ik in het theater werkte en dit liedje meerdere malen per week hoorde, besefte ik mij iedere keer weer dat dit voor mij kloppend voelde. Ik geloof in ieders eigen kracht en het liedje bekrachtigde dit gevoel bij mij. Zoals in eerder blogs geschreven, kon ik door het verliezen van mijn haren nogal in mijn hoofd zitten. Veel gedachtes konden in mijn hoofd ronddwalen, gedachtes als: “Zien anderen mijn kale plekken?”, “Zien anderen dat ik een haarwerk draag?”, “Zou er ooit een dag komen dat mijn haren blijven zitten?” enz. Dit nummer herinnerde mij eraan dat ik meer was dan het hebben van haar/geen haar. En dat eigenlijk al die andere dingen mij meer volledig maakten en dat ze allemaal al aanwezig waren in mijZelf.

 

 

 

Voeg reactie toe